Ћир
Jezera

Jezero Međeš

Komunalne službe ne odlaze u prirodu, molimo vas da vaše smeće ponesete sa sobom. Čuvamo i volimo našu zemlju! Saznaj više.

Jezero Međeš, poznatije kao Šatrinačko jezero, nastalo je akumulacijom vode nakon podizanja brane na potoku Međeš za potrebe navodnjavanja nekada velikog i poznatog voćnjaka. Nalazi se na južnoj padini Fruške gore u blizini mesta Šatrinci i nedaleko od Iriga. Površina mu je oko 48 hektara, a dubina oko 4-5 metara, s tim što na nekim mestima doseže i do 12 metara. Jezero je bogato ribom i zato je ovo plavo prostranstvo raj za sportske ribolovce kojih ima tokom cele godine.

U toplim mesecima se pretvara u pravo malo odmaralište za sve zaljubljenike u prirodu. Postoji jedna veća plaža sa tuševima koja je posuta šljunkom samo po obali. Pored se nalazi teren za odbojku na pesku i stoni tenis, kao i mali restoran u kome možete nešto da popijete i pojedete. I ovo jezero se nalazi u rukama privatnika kao i jezero Šelovrenac, s tim što ovo nije toliko urbanizovano i nije ograđeno, pa je pristup jezeru slobodan za sve.

Na oko pet kilometara severno od jezera nalazi se manastir Krušedol, a par kilometara južnije i jezero Dobrodol.

Mesto: Šatrinci

na mapi location

  • Lat: 45.07618
  • Long: 19.91678
  • Alt: 138 m

Komentari

Facebook

DISQUS