Ћир
Novosti

Zašto kažeš ljubav, a misliš na destrukciju

Komunalne službe ne odlaze u prirodu, molimo vas da vaše smeće ponesete sa sobom. Čuvamo i volimo našu zemlju! Saznaj više.

Ovog vikenda, bili smo svedoci jedne nesvakidašnje prirodne pojave. Naime, u noći između subote i nedelje, dok su mnogi mirno spavali, iznenadila nas je meteorska kiša.

Do ove pojave dolazi kada Zemlja prolazi kroz krhotine, odnosno ostatke, koji se nalaze u orbiti komete Svift - Tatl. Tada sa Zemlje vidimo kao da kiša sitnih meteora pada iz jedne tačke. 

Većina tih sitnih delova meteora, po ulasku u atmosferu Zemlje pri brzini od 215.000 kilometara na čas, isparava. 

Ipak, kako je Srbija posebna i izreka „Neće grom u koprive” često zna da nas zaobiđe, nekolicina tih „sitnih” delova meteora je prošla Zemljinu atmosferu i kao zalutali metak, morala negde da padne.

Sve bi bilo super i uobičajeno, da slučajna meta ovog „napada” iz svemira nije bila skulptura „Volem” srca, koje se nalazi u Gradiću, čim pređete most Duga i zbog udara meteora se rotirala i oštetila.

Srce, ovaj simbol ljubavi, koji smo postavili sa ekipom „Gradić Festa”, kako bi zajedno oživeli Gradić, odavno ne pripada samo nama, već svim zaljubljenicima u Frušku goru i prirodu, dobrim ljudima koji vole svoju zemlju, čuvajući je za generacije koje dolaze i svima vama, koji poštujući različitost, želite da se spajate sa drugim ljudima, životinjama ili vanzemaljcima. ?

Za „slomljeno srce” potrebno je vreme da se zaleči i najbolji način da nastavimo dalje je da odlučno krenemo u akciju.

Kako bi obnovili ovaj simbol našeg grada, potrebna nam je vaša pomoć. Želimo da zajedničkim snagama skupimo sredsta za njegovu popravku i doradu, kako bi opet bilo ono staro i meta za cool fotografije, a ne za destrukciju.

Kako možete da doprinesete?

Za početak donacijama, kako bi što pre skupili sredstva da ga obnovimo ili vašim aktivnim učešćem u realizaciji, ako ste vični u obradi i montaži drvenih elemenata.

Podaci za doniranje:

  • Primalac - Udruženje građana „Fruškać”, Gogoljeva 15, 21000 Novi Sad
  • Svrha uplate - Donacija za obnovu „Volem” srca
  • Račun primaoca - 160-429193-75

Takođe, možete donirati i putem Paypal-a na [email protected].

Za dodatne informacije, pišite nam na [email protected].

Posle svega, mi se ipak nadamo da je ovo delo prirodne pojave, slučajnost, a ne vandalski čin neke ekipe koja je pod uticajem alkohola i psihoaktivnih supstanci, nakon veselog noćnog izlaska, slomila naše „Volem” srce!

? Nenad Šeguljev

Mesto: Petrovaradin

Komentari

Facebook

DISQUS