Tužbe za članove udruženja!
Ћир
Novosti

Oslikani prvi murali na Fruškoj gori

Komunalne službe ne odlaze u prirodu, molimo vas da vaše smeće ponesete sa sobom. Čuvamo i volimo našu zemlju! Saznaj više.

Umetnici okupljeni oko našeg udruženja iscrtali su najveći mural na Fruškoj gori i intervenisali na nekoliko objekata u cilju oplemenjivanja zapuštenih i zanemarenih lokacija. Ovo je još jedna u nizu akcija Udruženja koja prati nameru da napušteni i oronuli objekti dobiju nov život i svrhu.

Tokom nekoliko dana boravka na Fruškoj gori, umetnici Sanja Stojkov i Vanja Vikalo uz pomoć grupe entuzijasta okupljenih oko našeg udruženja iscrtali su mural na nasukanoj brodskoj olupini u Neštinu i na pomoćnom objektu na jezeru Kapavica. U okviru istog lokaliteta Vanja i Sanja su intervenisali i kada su nailazili na otpad i na stare, dotrajale i odbačene predmete pretvarajućiih ih lako i brzo u umetnička dela. Na taj način Vanja i Sanja su uticali na izgled naše životne okoline, zamenjujući ružno za lepo i dajući predmetima novi smisao.

Naše udruženje je već organizovalo slične akcije, pretvarajući betonske tenkovske barikade na raskrsnici puta Vizić-Divoš na Fruškoj gori, u umetničke instalacije. Ekipa je tokom te akcije gomilu sivih betonskih prepreka obojila u lubenice, ali i očistila okolni deo i popravila znakove pored puta. Nekoliko meseci nakon toga iscrtan je i mural na oronuloj nekadašnjoj portirskoj kućici na jezeru Beli kamen.

Komentari

Facebook

DISQUS