Tužbe za članove udruženja!
Ћир
Novosti

3 House Lab - Artist in Residence Program

Komunalne službe ne odlaze u prirodu, molimo vas da vaše smeće ponesete sa sobom. Čuvamo i volimo našu zemlju! Saznaj više.

Nakon prošlogodišnje avanture na Fruškoj gori, Udruženje građana „Fruškać” i prijatelji pokreću artist in umetničku rezidenciju pod nazivom 3 House Lab. Cilj projekta je okupljanje regionalnih umetnika iz raznih polja savremenog stvaralaštva i rad sa njima u okruženju Fruške gore. 

Pozvani umetnici stvaraće direktno inspirisani okolinom, kreiraće radove u prirodi i na taj način okruženju će dati potpuno novi kontekts. Pored toga, umetnici su dobrodošli da svojim radovima skrenu pažnju na probleme Nacionalnog parka Fruška gora, na navike ljudi u prirodi i korake koje zajedno možemo preduzeti u sprečavanju negativnog uticaja čoveka i devastacije prirode. 

Za prvu ediciju 3 House Lab rezidencije, pozvano je 10 umetnika, koji će tokom 5 dana boravka lutati i stvarati inspirisani bojama, mirisima, ukusima i energijom Fruške gore. Rezidencija će se održati od 11-16 maja, u fruškogorskom selu Erdevik.

Pozvani umetnici će učestvovati u stvaranju 3 House Lab fanzina, koji će pored ostalih radova biti prezentovan na izložbama u Novom Sadu i Beogradu. 

U rezidencijalnom programu 3 House Lab-a učestvovaće sledeći umetnici: 

 

Ivan Mesaroš

Bojana Stanković

Linnch

Nemanja Knežević

Neon

EKS graphics

Stefan Knežević

RageFreaks

 

Vanja Seferović

 

Weedzor

Sva zainteresovane institucije i organizacije, koje žele da podrže prvo izdanje ovog projekta, mogu nas kontaktirati putem [email protected] e-maila ili na našoj Facebook stranici.

Vidimo se na 3 House Lab-u! ?

Mesto: Erdevik

Komentari

Facebook

DISQUS