Potpiši peticiju! Za zaštićena područja i naseljena mesta bez kvadova i motora!
Ћир
Istorija

Partizanski put

Komunalne službe ne odlaze u prirodu, molimo vas da vaše smeće ponesete sa sobom. Čuvamo i volimo našu zemlju! Saznaj više.

Partizanski put je žila kucavica Fruške gore i prostire se celom njenom dužinom od istočnog, ka zapadnom delu. Ova glavna saobraćajnica dužine je oko 45 kilometara i svojim većim delom prolazi kroz šumu, što vožnju preko ove planine čini posebno uzbudljivom.

U davna vremena putevi preko Fruške gore su spajali fruškogorska sela iz Podunavlja, sa njenim južnim delom: Sremski Karlovci-Krušedol, Sremska Kamenica-Irig, Beočin-Bešenovo, Sviloš-Ležimir, Ilok-Šid. Išli su grebenom planine i nije bilo pravog puta.

Posle Slankamenačke bitke 1691. godine, u čast vojskovođe Eugena Savojskog, Austrougarska vlast inžinjerima monarhije dala je zadatak da isprojektuju put „Bilom”. Protezao se grabenom Fruške gore od Iloka, sve do iznad Bukovca (žuti put), „Barutane" i Petrovaradinske tvrđave, nazvan je „Eugen Veg”.

Posleratna vlast nazvala ga je „Partizanski put” zato što su se pored puta nalazilli raspoređeni partizanski odredi i u tom predelu je skoro ceo II Svetski rat bila slobodna teritorija. Osnivanjem omladinskog naselja „ORA Letenka”, 70-tih godina prošlog veka, stari put je modernizovan i asfaltiran. Napravljen je 1976. godine, tokom Omladinske radne akcije. 

Počinje u blizini Banstola na istočnoj, a završava se na raskrsnici Vizić-Neštin na zapadnoj strani Fruške gore.

Svojom putanjom redom spaja neke od najtraktivnijih fruškorskih lokacija: Iriški venac, Zmajevac, Brankovac, Jabuku, Letenku, kao i mnoge druge znamenitosti poput spomen-obeležja Sloboda i repetirora na Iriškom vencu, Crvenog čota, izvora Svetog Đurđa, Papratski Do itd.

U njega se sa različitih strana planine ulivaju mnoge druge važne saobraćajnice, iz pravaca: stari put Beograd-Novi Sad kod Banstola, Sremske Kamenice, Iriga, Rakovca, Vrdnika, Beočina, Sviloša itd. što dodatno povećava značaj ovog „šumskog” puta.

Na žalost, put se danas nalazi u izuzetno lošem stanju i na njemu već više od deceniju nisu rađene nikakve sanacije, ako izuzmemo jedan deo na Iriškom Vencu. 

U nadležnosti je šest različitih opština, koje nikako među sobom ne mogu da se dogovore o njegovoj rekonstrukciji. Ispada da je ovaj put i svačiji i ničiji, što predstavlja ključ problema, značajno usporava i otežava njegovu rekonstrukciju i u značajnoj meri utiče na razvoj turističkih potencijala Fruške gore. 

U pisanju teksta pomogao je Živan Pašić, podelivši sa svima nama zanimljive detalje iz istorije i stare fotografije.

Komentari

Facebook

DISQUS