Ћир
Rekla-kazala

Otvorena najmodernija fabrika za reciklažu u Srbiji

Next
Expand
Gossip - Otvorena najmodernija fabrika za reciklažu u Srbiji

Komunalne službe ne odlaze u prirodu, molimo vas da vaše smeće ponesete sa sobom. Čuvamo i volimo našu zemlju! Saznaj više.

Beočin 07.12.2017

Sremsko naselje Beočin od juče je bogatije za još jednu veliku i modernu fabriku. Na koktelu kojim je upriličen ovaj događaj, zvanicama iz političkog, kuturnog i showbiz sveta obratio se ministar za zaštitu životne sredine, gdin. Goran Trivan.

Ovim događajem otvoreno je novo poglavlje i jasno određen smer za budućnost ekologije na Fruškoj gori. Ministar Trivan je o ovom događaju malom za Beočin, a velikom za Srbiju, izjavio sledeće:

Srećan sam zbog otvaranja ove moderne fabrike i novih radnih mesta, ali našem Ministarstvu uopšte se nisu svidele okolnosti pod kojim je ona otvorena. Glavni razlog otvaranja su stalni pritisci iz Evropske Unije da se nešto drastično promeni, kako bi Srbija konačno ušla u moderne evropske tokove. Gospoda iz Brisela tvrdi da je ekologija kod nas katastrofalna, pozivajući se na dvadesetogodišnja istraživanja i rad nekih njihovih, nazovimo stručnjaka, čiji kredibilitet je po nama najblaže rečeno upitan.

Fabrika „Zelena dolina” otvorena je na lokaciji „Tancoš” kod Beočina, odmah pored velike deponije. Po rečima evropskih zvaničnika, ta deponija je najveća na Fruškoj gori i vidljiva je čak iz satelita. Jel u pitanju neka slučajnost?

Daa, kako da ne! Sve su to njihove igre i igrice kako bi nas dodatno diskreditovali. Stvarno ne znam odakle im osnov za takve tvrdnje, kada je poznato koliko je visoka svest o zaštiti životne sredine kod svih žitelja i posetilaca ove planine. Lično mislim da im je ostalo nešto novca u budžetu koji su morali da potroše, pa sada nas pritiskaju da vadimo kestenje iz vatre. Gospoda ne radi svoj posao na vreme, pa smo im za sve krivi mi i ekologija u Srbiji. A to što smo fabriku morali da otvorimo tu pored neke deponijice, stvarno ne bih komentarisao.

Shvatili smo da je Evropska Unija investitor projekta. Ko će biti izvođač radova i da li će naše firme biti angažovane u njegovoj realizaciji?

Suviše je ovo mali projekat za angažovanje naših firmi. Tako da ćemo na tenderu, zatvorenom za javnost, priliku dati našim proverenim stranim partnerima. U igri su kineski konglomerat „Sto Di Na La” i „Astral Projection Enterprise”, naša bratska kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ovde će se isključivo gledati interes projekta, a ne toliko razvijanje ličnih odnosa i veza sa pomenutim firmama, kako vi novinari stalno volite da ističete.

Za kraj, recite nam šta je glavni cilj ovog projekta?

Mi ćemo nastaviti sa našom dosadašnjom ekološkom praksom, koja je pokazivala zavidne rezultate. Da vam kažem nešto u poverenju, ta fabrika je u startu osuđena na propast! Prvenstveno zbog ljubavi prema svojoj zemlji i kućnog vaspitanja svih naših sugrađana koji tu žive ili samo posećuju Frušku goru, ona neće imati sirovine sa kojima da radi. U prevodu, ako nema smeća, nema ni posla.

Naš glavni cilj je da ta firma propadne, kako bi zvaničnicima Evropske Unije dokazali da nisu u pravu, a mi bi to zemljište, posle kada mu poraste cena, dali na korišćenje našim dragim partnerima, na period od 300 godina i tako dodatno pomogli budžetu Republike Srbije.

Napomena: Cilj ovih tekstova nije vređanje i omalovažavanje, nego ukazivanje na probleme u NP Fruška gora na zabavan način. Svi likovi i situacije su izmišljeni. A u svakoj šali ima puno istine.

Mesto: Beočin

Komentari

Facebook

DISQUS