Ћир
Novosti

Zaboravljeni džinovi šumskog muzeja

Komunalne službe ne odlaze u prirodu, molimo vas da vaše smeće ponesete sa sobom. Čuvamo i volimo našu zemlju! Saznaj više.

Zamislite muzej koji nije ograničen prostorom i zidovima, gde je uvek svež vazduh i enterijer se menja sa godišnjim dobima.

Čekaj, kako je to moguće?

Za takav doživljaj ipak je potrebno da odete iz grada, tačnije u šumu kod Kopenhagena i malo je istražite, kako bi pronašli nesvakidašnju muzejsku postavku. 

Umetnik Thomas Dambo je svoju umetnost izmestio iz konvencionalnih muzeja i spojio je sa prirodom, kako bi motivisao ljude da je više posećuju i dok su u potrazi za njegovim delima uživaju i dodatno se spoje s njom. 

Zaboravljeni džinovi Kopenhagena su smisleno smešteni na skrivenim lokacijama, kako bi ljude naveli da više istražuju svoju okolinu, upoznaju lokalitete koje inače ne bi odabrali da upoznaju i dožive nova iskustva, koje urbana sredina ne može da im pruži. 

Ovaj umetnik se izgleda vodio izrekom: „Važno je putovanje, ne destinacija”, jer njegove simpatične skulpture dođu kao svojevrsna nagrada na kraju ove šumske avanture.

Džinove je napravio od drveta, koje je nabavio sa raznih strana kao sekundarnu sirovinu i njegovom reciklažom dodatno podigao svest i dao svoj doprinos očuvanju životne sredine.

Uživajte u videu i upoznajte zaboravljene džinove Kopenhagena. ?

Tagovi: Video

Komentari

Facebook

DISQUS