Ћир
Novosti

TONS obradovao novosadske đake prvake slikovnicom o Novom Sadu

Next
Expand
News - TONS obradovao novosadske đake prvake slikovnicom o Novom Sadu

Komunalne službe ne odlaze u prirodu, molimo vas da vaše smeće ponesete sa sobom. Čuvamo i volimo našu zemlju! Saznaj više.

Na današnji dan pre 270 godina (01.02.1748. godine), carica Marija Terezija potpisala „Povelju slobodnog kraljevskog grada” i Novi Sad je tada proglašen slobodnim kraljevskim gradom. Naš grad je tom poveljom stekao autonomiju visokog stepena u okviru tadašnje Habsburške monarhije.

Povodom Dana Grada, Turistička organizacija Grada Novog Sada je za najmlađe Novosađane izradila slikovnicu „Novi Sad – grad golubijeg srca“. Ideja TONS-a je bila da se đacima prvacima pokloni edukativnu i zabavn slikovnicu, prilagođenu njihovom uzrastu, u kojoj će na zanimljiv način biti ispričane priče o Novom Sadu i njegovim znamenitostima. Glavni akteri su Goluban i Goga, dva goluba koji leteći kroz grad upoznaju znamenite lokacije, događaje i ljude koji su obeležili istoriju našeg grada.

Cilj ove akcije je da đaci prvaci u svih 35 škola koje se nalaze na teritoriji Novog Sada dobiju svoj primerak slikovnice koja je urađena na srpskom, mađarskom i slovačkom jeziku. ?

Ovaj projekat TONS-a je još jedna od aktivnosti koje se sprovode u cilju edukacije i upoznavanja Novosađana sa pričama o Novom Sadu. Podsećamo da je prošle godine TONS organizovao i promotivne pešačke ture od kojih su dve bile opšte, Novi Sad-staro gradsko jezgro i Petrovaradinska tvrđava i dve tematske, Novi Sad iz jevrejskog ugla i Novi Sad iz ženskog ugla koja je obuhvatala priče o znamenitim Novosađankama.

Pored slikovnice, u saradnji sa radio-televizijom Vojvodine urađen je serijal emisija „Novi Sad zauvek“, kao i tekstovi na temu „Novosadske priče“

Izvor TONS.

Mesto: Novi Sad

Komentari

Facebook

DISQUS