Ћир
Novosti

Odgovor JP Nacionalni park Fruška gora na naš dopis

Next
Expand
News - Odgovor JP Nacionalni park Fruška gora na naš dopis

Komunalne službe ne odlaze u prirodu, molimo vas da vaše smeće ponesete sa sobom. Čuvamo i volimo našu zemlju! Saznaj više.

Nakon dopisa koje je Udruženje Fruškać 22.11.2017. godine poslalo direktoru javnog preduzeća Nacionalni park Fruška gora, u kom smo zatražili odgovore na neke nejasnoće vezane za rad ovog javnog preduzeća, započeta je otvorenija komunikacija između upravljača ovog javnog preduzeća i udruženja.

Nedavno uspostavljena komunikacija za cilj ima planiranje i realizaciju budućih zajedničkih aktivnosti civilnog sektora i upravljača, koje su direktno usmerene ka zaštiti i očuvanju Nacionalnog parka Fruška gora.

Upravljač Nacionalnog parka se se složio da je za početak procesa ka ostvarenju ovog cilja, potrebno otvaranje neposrednog kanala za komunikaciju između javnosti i ovog javnog preduzeća. 

Prvi korak podrazumevaće izradu dokumenta pod nazivom - Često postavljana pitanja, koji će pripremiti predstavnici Nacionalnog parka Fruška gora, kako bi građanima pružili mogućnost da se što bolje informišu o radu ovog javnog preduzeća. Osnovu za početak predstavljaće pitanja koja smo prethodno postavili direktoru javnog preduzeća. Ovaj dokument će javnosti biti dostupan na sajtu Nacionalnog parka od aprila 2018. godine. 

Drugi korak podrazumevaće aktiviranje email adrese u (istom mesecu) na koju će građani moći da šalju svoja pitanja. Dokument će se redovno ažurirati novim pitanjima i odgovorima.

Gore navedeni koraci početak su pokretanja procesa povećanja mogućnosti participacije civilnog društva u aktivnostima ovog javnog preduzeća, kontinuirane komunikacije između direktora javnog preduzeća i javnosti i povećanje transparetnosti u rad upravljača sa ciljem edukacije o aktivnostima vezanim za zaštitu i očuvanje Nacionalnog parka Fruška gora.

Mesto: Sremska Kamenica

Komentari

Facebook

DISQUS