Tužbe za članove udruženja!
Ћир
Novosti

Odbranimo reke Stare planine

Next
Expand
News - Odbranimo reke Stare planine

Komunalne službe ne odlaze u prirodu, molimo vas da vaše smeće ponesete sa sobom. Čuvamo i volimo našu zemlju! Saznaj više.

Odbranimo reke Stare planine!

Ne znamo da li ste upoznati s tim da Republička Vlada planira izgradnju više od 60 derivacionih mini hidrocentrala u zaštićenoj zoni najvećeg parka prirode u Srbiji, na Staroj Planini, čime bi se neke od najlepših i najčistijih reka u Srbiji isušile i prevele u cev čime bi se promenio izgled rečnog korita i okoline. 

Time bi se izvršio ekocid nesagledivih razmera koji bi doveo do uništenja prirodnih staništa biljnih i životinjskih vrsta među kojima se nalaze i retke zaštićene vrste koje su pred nestankom ne samo u Srbiji već i u svetu (klen, potočna pastrmka, potočna mrena, rakovi...). 

Mi kao članovi Udruženja građana „Fruškać”, zalažemo se za očuvanje prirode i smanjenje uticaja čoveka na nju, i u potpunosti podržavamo ovu inicijativu koja za cilji ima stopiranje gradnje malih hidrocentrala na rekama Stare planine!

Zato ovim putem pozivamo sve građane Srbije da daju svoju podršku ovom pokretu i stanu u odbranu prirodnih dobara koja pripadaju svim građanima Srbije, a ne preduzetnicima koji na njima prave intervencije sa katastrofalnim posledicama.

Da su i Nacionalnom parku Fruška gora prisutni brojni problemi, predstavili smo vam našim videom „Sumrak Fruške gore”.

Volimo i čuvamo našu zemlju! 💚

Komentari

Facebook

DISQUS