Ћир
Novosti

Obdanište u prirodi - da ili ipak ne?

Komunalne službe ne odlaze u prirodu, molimo vas da vaše smeće ponesete sa sobom. Čuvamo i volimo našu zemlju! Saznaj više.

Podeljena su mišljenja vezana za podizanje dece i prave načine kako da od malih zvrkova napravimo ljude. U Danskoj su otišli korak dalje i uveli novi koncept.

Obdanište u prirodi, bez komfora koji pruža takva institucija u gradu i gde decu motivišu da budu to što jesu, deca. Ovde se cela priča odvija napolju i klinci kroz igru uče veštine kako da se snađu u šumi, šta je priroda, kako da je poštuju i budu deo grupe.

Ovde deca trče, pentraju se na drveće, spuštaju niz brdo na dupetu, valjaju se u blatu i zajedno doživljavaju prirodu u njenom izvornom obliku. Za njih nema lošeg vremena i deluje da se svi dobro zabavljaju. 

Za nekoga je verovatno ovaj pristup pomalo ekstreman, dobar deo mama ne bi bio srećan zbog blata i svakodnevnog pranja o glave do pete, ali sigurni smo da osmesi na licu dece dovoljno govore o atmosferi i o načinu na koji doživljavaju okruženje u kojem borave.

Vi znate naše mišljenje kada je u pitanju spoj dece i prirode, a da li bi ste vi poslali vašu decu u obdanište u prirodi?

Tagovi: Deca

Komentari

Facebook

DISQUS