Ћир
Novosti

Kako smo se proveli na Adventure day - proleće u šumi

Komunalne službe ne odlaze u prirodu, molimo vas da vaše smeće ponesete sa sobom. Čuvamo i volimo našu zemlju! Saznaj više.

Nakon prethodne avanture, kada smo pozdravili poslednji sneg, za ovaj Adventure Day dočekao nas je prelep dan u šumi. Cela ekspedicija je tokom dana bila nasmejana, uživala u bojama proleća, mirisima šume i životu kojim nas Fruška gora obraduje kada ozeleni.

Krećući se popularnom stazom oko Popovice, mali istraživači su usput imali priliku da pozdrave i druge ljubitelje prirode koji su okolo šetali, trkače, paintball armiju, bicikliste i izvidjače svih uzrasta.

Četiri tima, voda, vazduh, vatra i zemlja uspešno su savladala sve prepreke i zadatke, otkrili blaga, snašli se pomoću kompasa i mape, prepoznavali drveće, naučili osnove šumarstva i održivosti, upoznali nove insekte, učili da opažaju detalje oko sebe i obraćaju pažnju na sve što se dešava, videli orla i njegovo gnezdo, učili o ekologiji i raspadanju odredjenih materijala, naučili kako da skupljaju vodu od biljaka i još mnogo toga i na kraju istrčali se, iskakali, pevali, sakrivali se i smejali se. ?
 
Za akciju u šumi i razmišljanje o rešenjima zadataka, do ručka je potrebno mnogo energije, zato su nam drugari iz Biobelle, kao i za svaki prethodni Adventure Day, spakovali raznovrsne zdrave užine, koje smo još obogatili voćem, kako bi klinci uživali tokom cele ekspedicije.

Za edukativni deo avanture zaduženo su bili: Aleksandra, Joshua, Mirjana, Obrad i Željko, edukatori koji su spremili zanimljiv program za celodnevni boravak u šumi.

Još jednom hvala svim učesnicima avanture na divnom danu, entuzijazmu, neustrašivom duhu i radoznalom umu, a vama roditeljima na poverenju, saradnji i divnoj komunikaciji!

Vidimo se na sledećim radionicama kampa „Zelena priča“. ?

Tagovi: Deca

Mesto: Popovica

Komentari

Facebook

DISQUS