Ћир
Gde za vikend

Degustacija u najšarmantnijoj vinariji i kupanje na Dunavu

Komunalne službe ne odlaze u prirodu, molimo vas da vaše smeće ponesete sa sobom. Čuvamo i volimo našu zemlju! Saznaj više.

Neštinsko najveće bogatstvo je Dunav, pogotovo u letnjem periodu. Specifično za ovaj deo njegovog toka je to što se on ovde razigrava, odvaja od glavnog toka i ulazi među peščane sprudove i zelena ostrva, koja su u ovom periodu idealna za kupanje i uživanje.

Ukoliko ste zainteresovani za kupanje na Dunavu i obilazak neštinskih ada mi vam predlažemo da preskočite najjače sunce i stignete u Neštin oko 15 časova. U formi za prijavu možete naznačiti da li ste zainteresovani za obilazak i kupanje a mi ćemo vas naknadno obavestiti o prevozu.

Druženje i degustacija u najmanjoj ali možda najšarmantnijoj vinariji na Fruškoj gori - Tri međe i oblak, zakazana je za 19 časova. Tamo vas očekuje domaćin Vladimir, da vam ispriča malo više o svom vinogradu, kako je krenuo sa proizvodnjom vina i samim vinima, koje ćete imati priliku da degustirate uz klopu kojom ćete ih dopunjavati.

U smiraj dana ovde ćete se sigurno rashladiti od velikih vrućina. Izvalite se na travu ili se pak prošetajte po vinogradu i sumirajte utiske od celog dana uz zalazak sunca koje se gubi iza brda. Ležanje na travi i šetnja po vinogradu uz zalazak sunca koje se gubi iza brda, učiniće da se u ambijentu koji neodoljivo podseća na Toskanu i italijanske filmove, opustite i uživate.

Dok ste u Neštinu možete obići sremsku kuću - poznatu po karakterističnom stilu gradnje koji je bio je zastupljen na područiju Srema u XVIII veku, ili pak pravoslavnu crkvu koja je poznata po ikonstasu koji je oslikao Teodor Kračun, jedan od najznačajnijih srpskih baroknih slikara.

Popunite formu za prijavljivanje za degustaciju u vinariji Tri međe i oblak i obilazak neštinskih ada. U njoj možete pronaći sve potrebne informacije o ovoj „Gde za vikend” akciji.

Neštin je od Novog Sada udaljen oko 45 minuta vožnje, a od Beograda nekih 90 minuta. Ukoliko ne želite automobilom po zemljanom putu kada stignete u Neštin možete se parkirati blizu crkve. Dunavskom ulicom idite do kraja asfaltnog puta. Nastavite pravo zemljanim putem zatim skrenete na prvo levo i na nekih 250 metara sa leve strane prikazaće vam se vinarija.

Mesto: Neštin

Komentari

Facebook

DISQUS