Ћир
Gde za vikend

Beočin među Dunavom i Fruškom gorom

Komunalne službe ne odlaze u prirodu, molimo vas da vaše smeće ponesete sa sobom. Čuvamo i volimo našu zemlju! Saznaj više.

Put za novu „Gde za vikend” akciju vodi  nas na severni deo Fruške gore i selo Beočin. Ono je udaljeno nekih 30 minuta vožnje od Novog Sada i oko 90 minuta od Beograda.  

Za prvu stanicu možete odabrati manastir Beočin. Ovaj ženski manastir ušuškan je izmađu dva šumska brega, nalazi se nadomak sela i poseban šarm mu daje parkić koji je replika versajskog. Kada ste već tu, možete skoknuti i do rasadnika Nacionalnog parka Fruška gora, koji se nalazi u blizini. Ovde se pripremaju sadnice koje se kasnije koriste za pošumljavanje.

Naša topla preporuka je da obavezno napravite pauzu za osveženje ili ručak, u restoranu Beli Čin. Sve je uređeno u etno fazonu, sa puno zanimljivih detalja. Domaćini su više nego gostoljubivi i svakom gostu će poželeti dobrodošlicu, uz malo iznenađenje.

Kako leto ulazi u svoju poslednju fazu, iskoristite ga maksimalno uz uživanje na plaži. Najbolja plaža u ovom delu je plaža kod Karaša. Sa nje imate pogled na beočinsku adu i svu potrebnu infrastrukturu kako bi vaš boravak bio što prijatniji.

Za sve vas koji želite dodatno da se razonodite i napravite sebi avanturu, predlažemo da posetite Dumbovački vodopad. Za ovu nagradu ćete morati malo da se potrudite i prošetate do šume. Malo je skriven od slučajnih prolaznika, zato pratite šumski put i znake.

U blizini Beočina nalazi se i izletište Brankovac, koji bi obavezno trebali da posetiti zbog prelepog pogleda na panoramu Novog Sada. Ovde možete doći na piknik, ako ste više za šumski ambijent i mali beg iz civilizacije.

Savet: Budite fini i ponesite vaše smeće sa sobom... pokupite usput još neku plastičnu flašu, jer komunalne službe ne odlaze u prirodu. Čuvamo našu zemlju!

Tagovi: Vikend sa porodicom, Zdrava hrana, Deca

Mesto: Beočin

Komentari

Facebook

DISQUS