Tužbe za članove udruženja!
Ћир
Ekologija

Sačuvajmo Crno jezero i njegov ekosistem od daljeg uništavanja

Next
Expand
Ecology - Sačuvajmo Crno jezero i njegov ekosistem od daljeg uništavanja

Komunalne službe ne odlaze u prirodu, molimo vas da vaše smeće ponesete sa sobom. Čuvamo i volimo našu zemlju! Saznaj više.

Pažnja za sve ljubitelje prirode! 

18. marta 2019. godine, pod izgovorom sanitarne seče, na durmitorskom Crnom jezeru, krišom su posečena 42 stabla, čime je započet proces uništavanja UNESCO zaštićenog lokaliteta. 

Ova seča drveća je prvi korak usmeren ka realizaciji projekta u kom je predviđena izgradnja „avanturističkog parka“ sa pretećom infrastrukturom za 30 limenih bungalova i 90 čamaca, otvorenim šankom, veštačkom stenom... koji će bespovratno ruinirati Crno Jezero i njegov ekosistem.

Pored toga, obeleženo je još dodatnih 70 stabala, a kako bi sprečili nastavak radova meštani danonoćno drže straže. Destrukcija se dešava sada i ovde, i jedino zajedničkim snagama možemo zaustaviti bespovratni proces uništavanja Crnog jezera, bisera prirode prepoznatog i od strane UNESCO-a.

Sve dodatne informacije pronađi u Sacuvajmo Crno Jezero-biser crne gore Facebook grupi, prati akcije, pozive na proteste i pridruži se kampanji.

Zajedno smo jači! 💚
#DaljeNecesMoci #SaveUNESCOBlackLake #SacuvajmoCrnoJezero-biserCrneGore

Izvor: Vedrana Bošković

Komentari

Facebook

DISQUS