Ћир
Ekologija

Eco-friendly biorazgradive kese koje možete da popijete

Komunalne službe ne odlaze u prirodu, molimo vas da vaše smeće ponesete sa sobom. Čuvamo i volimo našu zemlju! Saznaj više.

Biorazgradive kese danas i nisu neka novost, ali i dalje nisu ušle u masovnu upotrebu kako bi napravile razliku i uzele primat nad plastičnih. Plastične kese su jedan od najvećih problema kada je u pitanju zagađenje naše planete i jako je bitno da im se što pre nađe zamena.

Posle raznih više ili manje uspešnih pokušaja konačno se pojavio pravi eco-friendly naslednik. U pitanju su jednokratne potpuno bio razgradive kese, koje se čak mogu razgraditi u vodi, bez negativnih efekata po okolinu.

Čovek tako razgrađenu kesu u vodi može da popije bez ikakvih pretnji po zdravlje. Da, dobro ste čuli, bez ikakvih pretnji po zdravlje!

Ovakve kese se prave od skroba dobijenog preradom korena Kazave, povrća koje je širiko rasporestranjeno u ishrani u Africi, Južnoj Americi i Africi. Za njihovu proizvodnju se ne upotrebljavju nikakve hemikalije ili plastika, i nastale su 2017. na Baliju kao odogovor na veliko zageđenje u ovoj zemlji.

Pogledajte video koji govori više o njima i potencijalnom dugoročnom rešenju za potpunu zamenu plastičnih kesa.

Vreme je za promenu!

Tagovi: Video

Komentari

Facebook

DISQUS